Teikia „Blogger“.

Obuolių keksiukai su karamele

by - 12:27




Noriu pasigirti šiokiom tokiom labai džiugiomis naujienomis - už maždaug savaitės susikrausiu lagaminus ir skrisiu į Kanadą! Šiai šaliai esu nesvetima, kadangi ten keliauju jau ne pirmą kartą. Todėl gana sunku ramiai išsedėti ir niekam nesigirti, kai liko mažiau nei 10 dienų. Entuziazmo nestinga: planuoju visą maršrutą, susirašinėju visus restoranus, į kuriuos noriu patekti jau ne pirmus metus. O svarbiausia, kad Kanada pati gražiausia, man asmeniškai, yra būtent rudenį. Taigi, nepraleisiu atlikti ir kelių rudens sezonui būdingų dalykų! Neslepiu, kad laukia daug moliūgų ir saldumynų!

Tinklaraštyje toliau dalinuosi receptais su obuoliais. Taip, jie niekam niekam dar neatsibodo, nes yra vieni iš skaniausių vaisių, puikiai tinkančių bet kokiame deserte. Šis keksiukų receptas puikiai tiks vienaip tariamai cheat day, kai visiškai neskaičiuojamos kalorijos, nes, vis dėlto, save reikia mylėti :D
Keksiukams patarčiau naudoti gana rūgštokus obuolius, kadangi viršutinis karamelės sluoksnis puikiai subalansuos saldų-rūgštų deserto santykį!





Reikės:

Tešlai:

  • 2 obuolių;
  • 0,5 stiklinės aliejaus;
  • stiklinės rudojo cukraus;
  • kiaušinio;
  • 2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
  • stiklinės pieno;
  • 2,5 stiklinės miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • pusės šaukštelio sodos.
Karamelei:
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 60g rudojo cukraus;
  • 2 šaukštų pieno;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • stiklinės miltelinio cukraus.
Riešutų griliažui:
  • pusės stiklinės kapotų graikinių riešutų;
  • šaukšto sviesto;
  • 80g rudojo cukraus;
  • pusės šaukštelio cinamono.

Dubenėlyje sumaišykite visus riešutų griliažui skirtus ingredientus, trinkite tarp pirštų, kol riešutai apsivels sviestu ir cukrumi.
Keksiukams nulupkite ir smulkiai supjaustykite obuolius.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą. Kitame dubenyje gerai suplakite aliejų, cukrų ir kiaušinį, supilkite pieną ir vanilės ekstraktą. Mišinį supilkite į miltus, išmaišykite. Galiausiai suberkite smulkintus obuolius. Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles, ant viršaus užberkite po šaukštelį riešutų griliažo. 
Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 5 min. Sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite dar maždaug 20 min. 
Kol keksiukai kepa, paruoškite karamelę. Karščiui atspariame inde sumaišykite rudąjį cukrų, sviestą ir pieną. Kaitinkite ant silpnos kaitros, kol ištirps cukrus ir karamelė paruduos, pabaigoje įmaišykite vanilės ekstraktą. Suberkite miltelinį cukrų ir plakite šluotele, kol masė taps vientisa.
Ištraukite keksiukus iš orkaitės, palikite atvėsti. Apšlakstykite skysta karamele. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)