Teikia „Blogger“.

Gaivus braškinis varškės ir želė tortas

by - 11:26




Šis receptas skiriamas vasarai ir visiems jos gerumams bei džiaugsmams. Kad ir kaip mylėčiau rudenį bei visas šio sezono malonybės, nebegaliu pakęsti kasdienio lietingo ir dviprasmiško oro! Esu megztinių, šalikų ir paltų žmogus, todėl kaskart išeinant į lauką norisi, kad ant galvos nelašėtų ir kad kojoms netektų bristi per duobėto asfalto jūrą. 

Esu minėjusi, kad tortų gaminimas nėra mano mėgstamiausias užsiėmimas virtuvėje. Mieliau kepčiau sausainius ar keksus. Tiesiog tai yra daug laiko bei kruopštumo reikalaujantis darbas, o dažniausiai abiejų dalykų man ir trūksta. Geriausia iki šiol patikrinta priemonė norint pagaminti tortą greitai - želė. O ypač vaisinės želė puikiai tinka norint pagaminti saldžiarūgščius tortus. O kadangi želė skonių yra labai platus pasirinkimas, galima eksperimentuoti ir išbandyti vis naujus tortų variantus! Šis, vasarą primenantis variantas, yra būtent su skaniausiomis sezono uogomis braškėmis bei braškine žele!







Reikės:

Varškės sluoksniui:

  • 360g varškės;
  • 20g želatinos;
  • 75ml pieno;
  • 100g cukraus;
  • 120g natūralaus jogurto;
  • 200ml grietinėlės.
Želė sluoksniui:
  • pakelio braškių želė.

Želatiną užpilkyte pienu ir palaikykite, kad išbrinktų. Varškę su cukrumi ir jogurtu išplakite iki vientisos masės. Pieną pašildykite, kad želatina visiškai ištirptų, bet neužvirinkite. Į plakamą varškės masę lėtai supilkite želatiną. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir įmaišykite į varškės masę. Viską sudėkite į sandarią torto forma nuimamais kraštais ir palikite 4-5 val. šaldytuve sustingti. 
Pagal nurodymus ant pakuotės paruoškite braškinę želė ir apliekite atšaldytą tortą. Vėl palikite šaldytuve sustingti. Papuoškite keliomis braškių puselėmis.


You May Also Like

0 komentarai (-ų)