Teikia „Blogger“.

Apverstas pyragas su ananasais

by - 11:29




🍍Birželio 27 - Tarptautinė ananasų diena🍍

Niekada nevalgiau ananasų, tačiau tapus vegetare pradėjau mėgti daugelį iki tol engiamų vaisių ir daržovių. Šią vasarą ypač pamėgau cukruotus ananasus, o ir prie šviežių ananasų tikiuosi greitai priprasti. 

Norėdama paminėti ananasų dieną ir nusprandžiau pasidalinti šiuo nuostabiu receptu. Itin drėgnas ir purus - būtent toks yra šis apverstas pyragas, itin garsus Šiaurės bei Pietų Amerikoje. 




Reikės:

Tešlai:
  • 100g sviesto;
  • 100g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 100g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštų ananasų sirupo;
  • kelių lašelių vanilės ekstrakto.
Įdarui:
  • 50g sviesto;
  • 50g cukraus;
  • konservuotų ananasų žiedų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Puode ištirpdykite įdaro sviestą, suberkite cukrų ir kaitinkite, iki cukrus ištirps ir pagels. Karamelę supilkite į apskritą kepimo formą ir ratu sudėkite ananasų žiedus.
Dubenyje iki purumo išsukite tešlos minkštą sviestą su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius ir kas kartą gerai išplakite. Supilkite ananasų sirupą ir vanilės ekstraktą (ananasų sirupas - pačiame konservuotų ananasų indelyje esantis skystis.) Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto masę. Gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite ant ananasų žiedų, išlyginkite. 
Pyragą kepkite 35-45 minutes. Atvėsinkite ir apverskite į lėkštę.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)