Teikia „Blogger“.

Krepšeliai su mėlynėmis

by - 07:21




Pagaliau atkeliauja vasariškų desertų receptai, kuriuose daug daug uogų bei kitų vasariškų vaisių! 

Šiandien dalinuosi mėlynių krepšelių receptu. Krepšelius kepiau gana seniai ir buvau pamiršusi, kad tai yra labai paprasta ir smagu. O galutiniai užkandžiai atrodo mielai ir profesionaliai. Žinoma, mėlynes galima keisti ir kitomis uogomis, kurias turite po ranka.




Reikės:

Krepšelių tešlai:

  • 125g sviesto;
  • stiklinės miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • kiaušinio trynio;
  • vandens.
Kremui:
  • 4 kiaušinių;
  • 150g cukraus;
  • 180ml plakamosios grietinėlės;
  • 1/3 stiklinės žaliųjų citrinų sulčių;
  • žiupsnelio žaliųjų citrinų žievelių;
  • 2 stiklinių mėlynių.

Pirmiausiai paruoškite krepšelių tešlą: kambario temperatūros sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite miltus, įberkite šiek tiek druskos, įmuškite kiaušinio trynį, įpilkite kelis šaukštus šilto vandens ir išplakite elektriniu plakikliu. Po truputį tešlos krėskite į riebalais pateptas krepšelių kepimo formeles ir šlapiomis rankomis iš tešlos suformuokite krepšelius. Juos kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 13 min.
Paruoškite įdarą: cukrų iki vientisos purios masės išplakite su kiaušiniais, grietinėle, žaliųjų citrinų sultimis ir žievelėmis. 
Ant pravėsusių krepšelių krėskite įdaro ir dar kartelį kepkite apie 20 min. 
Pyragaičius tiekite atvėsintus, ant viršaus gausiai apibertus mėlynėmis bei papuoštus milteliniu cukrumi.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)