Teikia „Blogger“.

Persikų pyragas

by - 13:24




Birželio pradžia. Neįprasta, bet itin karštus orus vakarų Lietuvoje staiga pakeitė vėjas ir šaltukas. Retkarčiais pašviečianti saulė ragina išbėgti laukan nufotografuoti kepinius.

Labai apsidžiaugiau parduotuvėje išvydus persikus. Pa-ga-liau! Šių vaisių labai laukiau, ypač panaudoti desertų gamybai. Dalinuosi dar vienu persikų pyrago receptu, o jų ateityje tikėtis galite ir dar daugiau.





Reikės:

  • 4 persikų;
  • 100g miltų;
  • 150g cukraus;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 180ml pieno;
  • 60g sviesto;
  • 2 šaukštų rudojo cukraus.

Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, druska ir nuolat maišant pamažu supilkite pieną. Sviestą išlydykite, sumaišykite su miltų mase. Pyrago tešlą supilkite į kepimo formą.
Persikus supjaustykite skiltelėmis, tolygiai sudėkite ant tešlos ir apibarstykite ruduoju cukrumi. Pyragą kepkite apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros. Pyragą galima patiekti tiek šaltą, tiek karštą su ledais ar plakta grietinėle.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)