Teikia „Blogger“.

Bandelės su cinamonu

by - 10:31





Na ir štai, manau atėjo pats metas ruoštis didžiosioms metų šventėms. Ir kai visi numoja ranka mano idėjoms, pagalvoju, kad ir ne tiek daug liko - tik 6 pirmadieniai iki šv. Kalėdų!

Laukiu nesulaukiu! Širdį džiugina Kalėdinės dainos, kvapniosios žvakės, šventinės reklamos ir po truputį parduotuvių vitrinose pasirodžiusios dekoracijos. Taip pat prasidėjo ir kasmetinių šeimos filmų maratonas prie puodelio arbatos ir bandelių. Na, o iškeptos bandelės tai jau tikrai priemena žvarbius vakarus ir raminantį židinį svetainėje.

Taigi, ruošiantis svarbiausiems metų renginiams, pasikvieskite artimųjų į namus, ir prie šilto gėrimo pasimėgaukite šiomis bandelėmis su cinamonu! Visi aromatai tikrai palepins ir nosį!




Reikės:

Tešlai:

  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 120g cukraus;
  • 20g sausų mielių;
  • 800g miltų;
  • 120g sviesto;
  • 240ml pieno;
  • 60ml vandens;
  • 2 kiaušinių;
Įdarui:
  • 80g cinamono;
  • 100g cukraus;
  • 200g rudojo cukraus.

Druską sumaišykite su cukrumi, mielėmis ir miltais. Tada išlydyti sviestą, sumaišyti su šiltu pienu, vandeniu, kiaušiniais. Gautas mases sumaišyti ir išminkyti tešlą. Iš jos iškočioti stačiakampį, ištepti įdarui skirtu kambario temperatūros sviestu, apibarstyti cinamonu ir ruduoju cukrumi. Tada suvynioti ir supjaustyti maždaug 3cm storio gabalėliais. Juos dėti į sviestu išteptą kepimo indą ir uždengus laikyti šiltai apie 1 val. Bandeles kepti 20-25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 195 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus.





You May Also Like

0 komentarai (-ų)