Teikia „Blogger“.

Gardusis medaus tortas

by - 00:54





Taigi, jau pats laikas galvoti, ką kepsiu per didžiąsias metų šventes. Tradiciškai, per šv. Kalėdas visai šeimai iškepu lietuviškąjį medutį. Pats skaniausias, visiškai skiriasi nuo lietuviško "parduotuvinio" medučio. Nors ir gaminimo trukmė nėra trumpa, vis dėlto šį tortą gaminti yra verta. 

Šį medaus tortą kepiau ir fotografavau vasarą, per gimtadienį, kadangi jis yra vienas iš mano mėgstamiausių ir tinka visiems sezonams. Siūlau jį pagaminti ir Jums!





Reikės:

Biskvitams:

  • 150g medaus;
  • 100g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 100g cukraus;
  • 300g miltų;
  • šaukštelio geriamosios sodos.
Kremui:
  • 1l grietinės;
  • 100g miltelinio cukraus;
  • šaukštelio citrinos sulčių.

Medų sumaišyti su sviestu, kiaušiniais, cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol išeis vientisa masė. Tuomet palikti šiek tiek atvėsti. Paskui suberti miltus, sodą, išminkyti tešlą ir laikyti šaldytuve apie 2 val. Tada išimti, šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, iškočioti 6 lakštus, dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, subadyti ir kepti 5-7 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Tuomet dar karštus apipjaustyti kraštus, kad būtų vienodo dydžio. Nuo kraštų likusius trupinius sumalti.
Sumaišyti visus kremui skirtus ingredientus. Biskvitus ištepti gautu kremu ir dėti vieną ant kito. Likusiu kremu aptepti visą tortą. Patiekti apibarsčius trupiniais. 

You May Also Like

1 komentarai (-ų)

  1. Kaip skaniai atrodo! Taip dabar noreciau, dar esu negaminusi sio torto, tai manau gaminsiu Kaledoms, nes atrodo labai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti