Karameliniai ledai
Labai apsidžiaugiau kai sužinojau, kad pagaminti ledus nereikia specialios ledų gaminimo mašinos. Taip ir prasidėjo mano savaitgalis. Eksperimentai virtuvėje, skirtingi skoniai ir štai - karameliniai ledai.
Šis receptas skirtas tiems smaližiams, kurie labai mėgsta Rududu. Labai saldūs, bet kaip tik tinka prie stiprios kavos puodelio.
Reikės:
- 400g karamelizuoto sutirštinto pieno;
- šaukšto sviesto;
- 2 šaukštų rudojo cukraus;
- 120g pekaninių karijų;
- 230ml riebios grietinėlės;
- šaukštelio vanilės ekstrakto.
Sviestą sumaišyti su cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps. Tada suberti smulkintus riešutus ir kaitinti dar apie 2 min. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi ir supilti gautą masę. Paskui palikti atvėsti. Grietinėlę išplakti, sumaišyti su karamelizuotu sutirštintu pienu ir vanilės ekstraktu. Cukraus bei riešutų mišinį sutrupinti ir suberti į gautą masę. Viską gerai išmaišyti, dėti į šalčiui atsparų indą ir laikyti kameroje apie 4 val. Galima patiekti su mėgstamu sirupu.
0 komentarai (-ų)