Teikia „Blogger“.

Desertinis varškės pyragas

by - 12:36




Manau, kad ruduo yra tas metas, kuris puikiai tinka fotografijai. Visos nuotraukos atrodo tokios magiškos, kaip iš tumblr. Skirtingų spalvų lapai, nuostabi gamta ir rūkas gali pavesti jūsų nuotraukas magiškas. 

Šį kartą varškės pyragą bandžiau įkomponuoti tarp skirtingų spalvų lapų. Mano manymu, apšvietimas yra pakankamai geras, bet yra kur padirbėti. Na, o kalbant apie šį pyragą, jis yra toks labai rudeniškas ir naminis. Kitaip tariant - tradicinis, šlapias naminis pyragas. Tai, ką gaminčiau visai šeimai ramiai šeštadienio popietei.






Reikės:

Pagrindui:

  • 200g sausainių;
  • 60g graikinių riešutų;
  • 70g sviesto;
  • cinamono pagal skonį.
Kremui:
  • 500g varškės;
  • 4 kiaušinių;
  • 250g cukraus;
  • 30ml citrinos sulčių;
  • 450g grietinės;
  • šaukštelio vanilinio cukraus.

Sausainius sutrupinti, sumaišyti su riešutais ir viską gerai sutrinti. Tuomet supilti lydytą sviestą, pagardinti cinamonu ir dar kartą išmaišyti. Gautą masę dėti į kepimo indą, tolygiai paskirstyti ir kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Paskui palikti atvėsti.
Visus kremui skirtus ingredientus sumaišyti. Gautą kremą tolygiai paskirstyti ant torto pagrindo ir kepti dar apie 50 min. Desertą galima valgyti karštą arba šaltą.

You May Also Like

1 komentarai (-ų)

  1. Dievinu viską kas yra iš varškės, tai jau bėgsiu gaminti šito!!

    AtsakytiPanaikinti