Teikia „Blogger“.

Kakavos gėrimas

by - 12:10




Tikriausiai vienas iš mėgstamiausių mano nuomone dalykų apie žiemą ir artėjančias šventes yra šilti pasisėdėjimai namuose vakarais, žiūrint filmus ir būtant tinginėle. Taip pragulėti lovoje galėčiau savaites...

Ir kaip tik šiandien prasidėjo "Vienas Namuose" maratonas. Žinoma, kiekvienais metais žiūriu šį filmą, jis tapo svarbia tradicija mano šeimoje. Na, o žiūrėdama filmą visada valgau ką nors saldaus: ledus, karamelinius popkornus, guminukus ir žinoma - šokoladą... Bet kai lauke jau neigiama temperatūra, grįžus namo norisi kažko saldaus ir šildančio. Taip ir sugalvojau sugrįžti į vaikystę ir pagaminti visiems gerai žinomą kakavinį gėrimą.

Pastebėjau, kad ne tik vaikai mėgaujasi šiuo aromatingu ir prieskoningu gėrimu, bet ir suaugę. Galbūt pati kakava jiems suteikia energijos, galbūt, prisiminę vaikystę jie trykšta iš nostalgijos. Ryte kavą net pakeičia šiuo gardžiu gėrimu!





Reikės:

  • 2 stiklinių pieno;
  • 3 šaukštų kakavos miltelių;
  • pusės šaukštelio cinamono;
  • žiupsnelio tarkuoto muskato;
  • žiupsnelio aitriosios paprikos;
  • pusės šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • šaukšto skysto medaus arba cukraus.

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite kakavos miltelius, cinamoną, tarkuotą muskatą, aitriąsias paprikas ir vanilės ekstraktą. Įpilkite 2 šaukštelius šalto virinto vandens ir išmaišykite.
Puode ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną. Nukaiskite puodą, kai pienas ims garuoti (neleiskite užvirti). Supilkite pieną į kakavos ir prieskonių mišinį, gerai išmaišykite. Jei norite, pasaldinkite gėrimą medumi arba cukrumi.
Jei gėrimas aitrokas, ant viršaus galite užpurkšti plaktos grietinėlės arba įpliti daugiau pieno.


Ruošdama šį gėrimą naudokite Ceilono cinamoną, kuris laikomas tikruoju cinamonu ir išsiskiria ypatingu aromatu bei švelniu skoniu.

You May Also Like

3 komentarai (-ų)

  1. Na būūūtinai išbandysim prieš Kalėdas! Jau įsivaizduoju vakarą tamsoj, su žvakėm ir girliandom ir šiuo gėrimu. MMmm :)

    http://oh-so-boho.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  2. koks gražuuuuuus puodelis!!! kur tokį gauti? ;O

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei Klaipėdoje gyveni, tai Vingio Pasaže yra tokia parduotuvėlė kinietiška :D
      O šiaip manau tokiose parduotvėse ir pasidairyk ;)

      Panaikinti