Keksiukai su žemuogėmis
Noriu pasigirti - prieš kelias savaites pririnkau pirmąjį šio sezono žemuogių kibirėlį! Labai vertinu ir mėgstu šias mažas braškytes dėl skonio ir didelio geležies kieko jose. Dalį žemuogių suvalgiau su pienu, kaip vaikystėje :), na o su kita dalimi nusprendžiau paeksperimentuoti ir iškepti kokį paprastą kepinį. Šiaip, pabandymui.
Iki šiol su žemuogėmis nieko nesiryžau kepti, nes viena teta yra pasakiusi, kad kepiniai su žemuogėmis gaunasi labai kartūs.
Šie keksiukai iškepė tiesiog puikiai ir labai patiko visiems šeimos nariams! Kiek kitokie, vis dar minkšti ir purūs, tik truputėlį rūgštūs ir maloniai kartoki. Paprasta, gardu ir labai vasariška! Jei dar neprisižemuogiavote, skubėkite tai padaryti, aš irgi lėksiu po darbų!
Reikės:
- 150g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 100g sviesto;
- 100g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- stiklinės šviežių žemuogių;
- 2 šaukštų perlinio cukraus;
- citrinos žievelės;
Miltus išsijokite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną įmuškite kiaušinius. Į masę berdami po vieną šaukštą cukraus ir šaukštą miltų sukite, kol tešlos tūris padidės 2-3 kartus. Į tešlą suberkite citrinos žievelę ir dar kartą viską išmaišykite. Taip pat į tešlą suberkite žemuoges ir atsargiai išmaišykite.
Į keksiukų formeles prikrėskite tešlos, kad iki viršaus liktų 1-1,5 cm tarpas. Keksiukų viršų pabarstykite perliniu cukrumi prieš kepdami. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-30 min.
0 komentarai (-ų)