Lengvai paruošiamas braškių desertas
Namuose turėjau labai daug braškių, taip pat šaldytuve radau ir grietinėlės. Sluoksniuotais desertais nusprendžiau paįvairinti pyragų pilną kasdienybę ir pagaminau šį sluoksniuotą gardėsį. Rezultatas išties stebinantis: saldžiarūgštis braškių sluoksnis ir labai saldus grietinėlės sluoksnis. Puikiai tiks pusryčiams, prie puodelio kavos ar arbatos.
Reikės:
- 300g braškių;
- 150g cukraus;
- 400ml grietinėlės;
- šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 20ml citrinos sulčių;
- mėtų lapelių papuošti.
Braškes susmulkinkite, sumaišykite su 100g cukraus ir nuolatos maišydamos virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Grietinėlę sumaišykite su likusiu cukrumi, vanilės ekstraktu, citrinos sultimis ir išplakite. Į stiklines dėkite po keletą sluoksnių braškių ir grietinėlės masės. Patiekti papuošus mėtų lapeliais.
0 komentarai (-ų)