Teikia „Blogger“.

Lengvai paruošiamas braškių desertas

by - 12:13




Vasaros rytais visada norisi pailsėti atsisėdus lauke arba balkone. Visada mėgau tokius rytus arba popietes: knygos skaitymas, naršymas socialinuose tinkluose ir puodelis kavos su desertu. O desertai puodeliuose visada traukia akį, norisi juos fotografuoti ir ragauti, išrasti vis naujus receptus. 

Namuose turėjau labai daug braškių, taip pat šaldytuve radau ir grietinėlės. Sluoksniuotais desertais nusprendžiau paįvairinti pyragų pilną kasdienybę ir pagaminau šį sluoksniuotą gardėsį. Rezultatas išties stebinantis: saldžiarūgštis braškių sluoksnis ir labai saldus grietinėlės sluoksnis. Puikiai tiks pusryčiams, prie puodelio kavos ar arbatos.





Reikės:

  • 300g braškių;
  • 150g cukraus;
  • 400ml grietinėlės;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 20ml citrinos sulčių;
  • mėtų lapelių papuošti.

Braškes susmulkinkite, sumaišykite su 100g cukraus ir nuolatos maišydamos virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Grietinėlę sumaišykite su likusiu cukrumi, vanilės ekstraktu, citrinos sultimis ir išplakite. Į stiklines dėkite po keletą sluoksnių braškių ir grietinėlės masės. Patiekti papuošus mėtų lapeliais. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)