Teikia „Blogger“.

Vanilinis braškių pyragas

by - 12:57




Prasidėjo braškių sezonas! Vasaros be jų tikrai neįsivaizduoju. Jos kepiniams ir desertams suteikia ryškių spalvų bei tą saldžiarūgštį skonį. Džiaukimės braškėmis ir kitomis uogomis, kadangi vasara bei gausus jų derlius būna tik kartą per metus!

Taip pat norėjau paminėti, kad šią vasarą stengiuos gausiai pildyti šį tinklaraštį receptais, tačiau darbas pakiša koją šiam kūrybiniam procesui. Prašau nesupykti, nes žadu Jums atsilyginti ir pasidalinti nuostabiais vasariškais bei gražiais desertais!




Reikės:
  • 150g varškės sūrio;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 200g braškių;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 šaukštų cukraus;
  • 250ml pieno;
  • 2 šaukštelių krakmolo;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 150g trapių sausainių;
  • gabalėlio sviesto.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į gautą masę suberkite tarkuotą varškės sūrį, supikite pieną, sudėkite krakmolą, kepimo miltelius ir išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų ir supilkite į gautą masę.
Kepimo indą ištepkite gabalėliu sviesto, suberkite trupintus sausainius, išdėliokite pusiau perpjautas braškes ir supilkite varškės bei kiaušinių masę. Kepkite apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.




You May Also Like

0 komentarai (-ų)