Teikia „Blogger“.

Bananinis pudingo pyragas

by - 11:46





Taigi pagaliau priėjome rudens pradžią. Ši vasara pralėkė žaibišku greičiu, tačiau atėjo, mano manymu, gražiausias metų laikas. Pagaliau nebereikia galvoti apie tobulą kūną, o ir pasilepinti galima vis dažniau. Nekantrauju dalintis labai gardžiais ir originaliais receptais.

Pirmasis rugsėjo mėnesio receptas yra nerealus skanėstas ir geriausias draugas prie puodelio kavos. Skirtingi sluoksniai - trapus sausainių pagrindas, bananinis pudingas ir morengo plutelė - nuostabiai dera tarpusavyje. Siūlau išbandyti!





Reikės:

  • 6 bananų;
  • 450g sausainių;
  • 180g rudojo cukraus;
  • šaukšto miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 370ml pieno;
  • 40g cukraus.

Bananus supjaustykite griežinėliais. Į kepimo indą sluoksniais dėkite bananų griežinėlius ir sausainius. 
Rudąjį cukrų sumaišykite su miltais. Įmuškite vieną kiaušinį ir dviejų kiaušinių trynius, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 2 min. Paskui nuolatos maišant supilkite pieną ir kaitinkite, kol masė sutirštės. Tuomet masę nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant bananų ir sausainių sluoksnio. 
Likusius kiaušinių baltymus sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki standžių putų. Gauta mase ištepkite pudingo pyragą ir kepkite apie 10 min. orkaitėje, įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

SaveSave

You May Also Like

2 komentarai (-ų)