Teikia „Blogger“.

Imbierinis namelis

by - 03:00




Sau ir kitiems palinkėję šventų ir jaukių Kalėdų sėdome prie stalo, gardžių valgių, desertų, dovanų ir artimųjų. Taip staigiai praėjusios ir ilgai lauktos Kalėdos buvo nuostabios. Išties labai liūdna, kaip jos pralėkia, bet šventinė nuotaika, manau, nuslūgs tik po Naujųjų metų. 

Šių metų desertinis Kalėdų stalas buvo paženklintas nuostabiu raudono aksomo tortu, želė, varškės pyragu, šimtalapiu. Bet pačiame kambario kamputyje pasislėpęs imbierinis namelis vis dar laukia savo eilės būti paragautas. Gaminau šį namelį apgalvojus, kad pasibaigus visiems desertams svečių lauks šis įspūdingas bei gardus meduolis, kurio skonis netgi gerėja su laiku. Pripažinsiu, kad imbierinį namelį statau ne pirmą kartą, bet darbas visad būna labai varginantis ir sukeliantis stresą. Šįkart namelį statėme su tėčiu, todėl būdamas mūsų šeimos architektu, jis palengvino ir pagreitino visą procesą. 

Daugelis dažnai klausia, ar turiu kažkokį namelio trafaretą, ar pati iš akies pjaunu meduolio formas. Šio imbierinio namelio formeles pirkau savo mėgstamiausioje internetinėje parduotuvėje Tastyfun, kurioje perku išties daug dalykėlių kepimui ir desertų ruošimui. Tad nepabijokite pirmą kartą pagaminti šio deserto! Nors pats procesas yra gana ilgas ir reikalaujantis susikaupimo, tai taip pat ir labai smagus užsiėmimas. Ir visiškai nereikia turėti vaikų, kad būtų linksma tokį desertą pasigaminti!

P.S. Išpvojus visas reikiamas namelio formas lieka gana dual meduolinės tešlos, tad drąsiai galima kepti imbierinius sausainius!





Reikės:

Imbierinio namelio tešlai:

  • 5 stiklinių miltų;
  • stiklinės cukraus;
  • stiklinės medaus;
  • 250g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštelių kakavos miltelių;
  • 2 šaukštelių cinamono;
  • 2 šaukštelių maltų gvazdikėlių;
  • šaukštelio imbiero miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
Baltam glajui:
  • kiaušinio baltymo;
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • 250g miltelinio cukraus.
Namelio dekoracijoms:
  • spalvotų saldainių, guminukų, mažų sausainėlių (pagal Jūsų kūrybą.)

Paruoškite imbierinę tešlą nameliui: sviestą sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi, prieskoniais, kakava ir medumi. Pakaitinusi nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Atvėsusią masę sukrėskite į gilų dubenį ir plakite elektriniu plakikliu. Plakdama įmuškite kiaušinius. Maišydama mediniu šaukštu pamažu suberkite miltus. Tešlą baikite minkyti rankomis. Suspauskite ją į kamuolį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikykite šaldytuve. Susiruošusi kepti namelį, tešlą išimkite iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite maždaug 2-4mm storio lakštą. Išspauskite arba išpjaukite nameliui reikiamas dalis: keturias sienas, dvi stogo dalis, keturias kamino dalis. Nepamirškite išpjauti ir durų bei langų. Perkėlus visas namelio dalis ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, jas kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iš likusios imbierinės tešlos galite iškepti sausainius.

Baltam glajui pagaminti tarpusavyje išplakite kiaušinio baltymą, citrinos sultis ir miltelinį cukrų. Jei glajus per skystas, įberkite dar šiek tek miltelinio cukraus. Paruoštu glajumi tvirtinkite namelį tose vietose, kur jo detalės jungiasi tarpusavyje. Taip pat glajaus pasilikite ir namelio sienų bei stogo dekoravimui.

Kad namelis būtų dar įdomesnis, nepamirškite įjungti savo fantazijos jį puošiant. Tradiciškai nameliai dekoruojami spalvotais saldainukais, guminukais, sausainėliais. Tad leiskite savo kūrybai lietis pro kraštus!


You May Also Like

0 komentarai (-ų)