Teikia „Blogger“.

Šventinės žvaiždutės

by - 07:19




Likus kelioms dienoms iki gražiausių metų švenčių koją pakiša ilgos eilės parduotuvėse, pašte, taip pat ne iki galo nupirktų dovanų sąrašas. Viena iš maloniausių ir sušildančių dovanų yra kepiniai, ypač tokiu metų laiku, kai tik ir norisi kažko skanaus prie puodelio arbatos. Esu dovanojusi gana daug sausainiukų ir pastebiu, tad žmonės tiesiog dievina rankų darbo saldumynus. Šie  sausainiai susilaukė didžiausio susižavėjimo ir liaupsų. Todėl ir pamaniau, kas receptu verta pasidalinti. Iki Kalėdų liko visai nedaug, tad lekiame į virtuvę kuo greičiau iškepti šias mažas, nuostabaus skonio žvaigždutes, kurios bus ne tik malonus užkandis, bet ir miela paskutinės minutės dovana!




Reikės:

  • 160g miltų;
  • 130g migdolų miltų;
  • 115g sviesto;
  • kiaušinio;
  • šaukštelio malto cinamono;
  • 140g cukraus;
  • 2 šaukštų tamsaus romo;
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 0,5 puodelio mėgstamo džemo (naudojau vyšnių);
  • žiupsnelio druskos;
  • miltelinio cukraus papuošti.

Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, cinamoną ir druską. Minkštą sviestą su cukrumi išsukite elektriniu plaktuvu iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir plakite apie minutę. Supilkite romą, vanilės ekstraktą, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir padalykite tešlą per pusę. Ją dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. 
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, 2 skardas išklokite kepimo popieriumi. Iškočiokite abi tešlas: vienoje išspauskite žvaigždes, kitoje išspauskite tokias pačias žvaigždes, tačiau jų viduryje išspauskite dar mažesnes žvaigždeles arba mažus apskritimus. Abi skardas šaukite į orkaitę ir sausainius kepkite apie 11-13 minučių. 
Iškepusius sausainius atvėsinkite. Ant žvaigždžių be skylučių plokščiosios pusės dėkite po šaukštelį džemo ir prispauskite žvaigždele su skylute centre. Visus sausainius apibarstykite milteliniu cukrumi. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)