Teikia „Blogger“.

Šampaninė žėlė su avietėmis ir gervuogėmis

by - 11:04




Ateinančius 2018-uosius metus sutiksiu ne savuose namuose. Esu labai šeimyniškas žmogus, o ypač gruodį mėgstu suktis virtuvėje ir puošti vakarienės, užkandžių stalus, todėl švęsti Naujuosius metus ne namuose man neįprasta ir šiek tiek sustiprina nesaugumo jausmą :D . Tarp kitko, viena iš didžiausių gyvenimo svajonių yra suorganizuoti Naujųjų metų vakarėlį savajame name ar bute, sukviesti artimiausius draugus bei paruošti šventinį stalą. Jis būtų išpuoštas nerealiais ir, žinoma, neapsakomo skonio užkandžiais, patiekalais, gėrimais bei desertais. 

Vienas iš tokių desertų ir yra ši žėlė. Gi šampanas yra neatsiejamas Naujųjų metų gėrimas! Todėl šiek tiek nusijuokiau, kad šis desertas puikiai tinka tiems, kurie nėra šampano megėjai ir nekelia taurės likus sekundėms iki ateinančių metų. Šampanas čia dera nuostabiai, ypač jei naudojate saldų šampaną, o uogytės suteikia malonaus rūgštumo. 





Reikės:

  • 300ml vandens;
  • 60g cukraus pudros;
  • 7g želatinos;
  • 500ml šampano;
  • 150g aviečių ir gervuogių.

Virintame vandenyje ištirpinkite cukraus pudrą. Gautame skystyje ištirpinkite želatiną, supilkite šampaną, sudėkite avietes ir gervuoges. Tada viską supilstykite į stiklines ir laikykite šaldytuve, kol sustings. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)