Teikia „Blogger“.

Purus apelsininis pyragas

by - 11:54




Kalėdinis laikotarpis pats geriausias mėgautis citrusiniais vaisiais. Asmeniškai, žiemą man šie vaisiai patys skaniausi: saldžiarūgščiai, puikiai tinkantys valgyti ne tik iškart, bet ir desertuose, padažuose, arbatoje. Kaip tik parduotuvėje praėjau pro labai žavius apelsinus, todėl nusprendžiau šiek tiek pasigriebti namo. Prisipažinsiu, kad apelsinų nemoku valgyti, o apelsinų odelės bei visokios plėvelės labai neskanios ir beveik nevalgomos. Todėl visi mano apelsinai atsiranda arba sulčiaspaudėje, arba laukia savo lemties prie orkaitės. Šįkart apelsinai - puriame pyrage! Pats pyragas gana sausas, tad labai tinka prie šilto gėrimo arba karštas su ledais ar saldžiu padažu! Kaip taisyklę laikau, kad kuo daugiau apelsinų - tuo pyragas aromatingesnis ir gardesnis!




Reikės:

  • 3 apelsinų;
  • 3 kiaušinių;
  • 150g cukraus;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 220g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Iš dviejų apelsinų išspauskite sultis, sutarkuokite žievelę. Trečiąjį apelsiną išlupkite, susmulkinkite, sumaišykite su miltais, kepimo milteliais. Miltų bei kiaušinių mases sumaišykite, supilkite apelsinų sultis ir gerai išmaišykite. Kepkite apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)