Teikia „Blogger“.

Blynai su mėlynėmis

by - 14:17




Kokia vasara be mėlynių? Šis receptas pirmasis šiais metais mano tinklaraštyje, kuriame sužibėti gali viena iš mylimiausių uogų - mėlynė. Pasikartosiu, kad nesu didžiausia šių uogų mėgėja (gal todėl ir nešioju akinius), tačiau nustebau, kad blynų ir mėlynių derinys man labai labai patinka. Šis patiekalas puikiai atspindi, koks iš tiesų turėtų būti sezoninis patiekalas. 

Taigi, receptas tikrai paprastas ir nereikalaujantis daug įgūdžių. Jeigu nuspręsite kepti gausios šeimynos pusryčiams/pietums, patariu užsimaišyti dvigubai ar net trigubai daugiau blynų tešlos, kadangi receptas skirtas daugiausiai dviejiems individams. Skanaus!




Reikės:

  • stiklinės pieno;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 40g lydyto sviesto;
  • 10 šaukštų miltų;
  • pusė stiklinės mėlynių;
  • pagal skonį cinamono;
  • šlakelio romo;
  • aliejaus (kepti).

Miltus išsukite su pienu ir palikite išbrinkti. Kiaušinių trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno masę. Pagal skonį įberkite cinamono, įlašinkite romo. Galiausiai supilkite lydytą sviestą, įberkite nuplautas bei nusausintas mėlynes ir viską labai gerai išmaišykite - tešlą turi būti grietinės tirštumo.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynus. Dar šiltus apiberkite mėlynėmis. Jei mėgstate sočiau, patarčiau gardinti grietine. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)