Blynai su mėlynėmis
Taigi, receptas tikrai paprastas ir nereikalaujantis daug įgūdžių. Jeigu nuspręsite kepti gausios šeimynos pusryčiams/pietums, patariu užsimaišyti dvigubai ar net trigubai daugiau blynų tešlos, kadangi receptas skirtas daugiausiai dviejiems individams. Skanaus!
Reikės:
- stiklinės pieno;
- 3 kiaušinių trynių;
- 40g lydyto sviesto;
- 10 šaukštų miltų;
- pusė stiklinės mėlynių;
- pagal skonį cinamono;
- šlakelio romo;
- aliejaus (kepti).
Miltus išsukite su pienu ir palikite išbrinkti. Kiaušinių trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno masę. Pagal skonį įberkite cinamono, įlašinkite romo. Galiausiai supilkite lydytą sviestą, įberkite nuplautas bei nusausintas mėlynes ir viską labai gerai išmaišykite - tešlą turi būti grietinės tirštumo.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynus. Dar šiltus apiberkite mėlynėmis. Jei mėgstate sočiau, patarčiau gardinti grietine.
0 komentarai (-ų)