Pyragas su vyšniomis
Vyšnios, tikriausiai, yra vienos iš mano mėgstamiausių vasaros gėrybių. Planuoti jau seniai planavau, kada pagaliau galėsiu jų rasti pas ūkininkus. Gavusi naminių vyšnių bei susiradusi šį receptą, iškart puoliau į parduotuvę pirkti kitų reikiamų produktų. Metų atradimas ir ingredientas, kuris nuostabiausiai tinka šiams kepiniui - plombyro skonio tepamasis varškės sūrelis! Apklaususi draugių, pasirodo, visus šiuos metus ignoravau šio skanėsto egzistenciją! Nuostabaus skonio ir išties primenanti ledus, ši varškė puikiai sužaidė su rūgščiomis vyšniomis gaminant šį pyragą! Lėksiu atgal prie pieno skyriaus išbandyti šią varškę ir kituose savo receptuose!
Reikės:
Pagrindui:
- 100g sviesto;
- kiaušinio trynio;
- 250g miltų;
- 50g grietinės;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 2 kiaušinių;
- 360g tepamojo varškės sūrelio;
- 4 šaukštų miltelinio cukraus;
- 2 šaukštų vanilinio cukraus;
- šviežių vyšnių.
Paruoškite pagrindą: į dubenėlį dėkite šaltą sviestą, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, viską sukapokite peiliu. Dėkite kiaušinio trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite ir išminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite šaldytuve.
Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, palikite 15 minučių. Išsiskyrusias sultis nupilkite.
Paruoškite įdarą: suplakite kiaušinius, sudėkite tepamąjį varškės sūrelį, suberkite miltelinį cukrų, išsukite.
Išimkite pyrago pagrindo tešlą iš šaldytuvo. Ją iškočiokite ir ištieskite į apvalią kepimo formą, kraštelius prispauskite prie šonų. Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus, užberkite džiovintų žirnių. Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Ištraukusi sukrėskite varškės įdarą. Ant viršaus išdėliokite vyšnias, ant viršaus pabarstykite vaniliniu cukrumi. Kepkite dar 25 minutes.
0 komentarai (-ų)