Panakota su mangais
Kai lauke oras toks maloniai karštas kaip buvo šiandien, norisi gaivaus, bet saldaus deserto prie šaltos kavos ar kokio kito atgaivinančio gėrimo. Todėl nusprendžiau pasidalinti labai pamėgtu ir lengvai paruošiamu desertu - itališka panakota.
Saldi grietinėle suteikia desertui kreminę tekstūrą bei pienišką skonį, o mangai - gaivinantį rūgštumą. Puiki atgaiva prie šalto gėrimo karštą liepos dieną!
Reikės:
Panakotai:
- 380ml riebios grietinėlės;
- 120ml pieno;
- 5g želatinos;
- 2 šaukštų cukraus;
- šaukšto medaus.
Papuošti:
- mango;
- 4 mėtų lapų.
Grietinėlę sumaišykite su pienu, želatina ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ji ištirps. Tada suberkite cukrų, sudėkite medų ir dar pakaitinkite, kol cukrus ištirps. Gautą masę nukoškite, nugriebkite putas ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve apie 6 val.
Patiekite papuošus pjaustytais mango kubeliais ir mėtų lapeliais.
0 komentarai (-ų)