Šokoladinis tortas su mėtų kremu
Prasklaidžiusi visus užrašus radau gana įdomų torto receptą. Ne visi yra ragavę mėtinių saldumynų, bet mano šeima jau susipažino ragavę per šventes keptus šokoladinius keksiukus su mėtiniu kremu. Šokolado ir mėtų derinys išties yra nepakartojamas, tad jei dar nebandėte šių skonių kartu, siūlau iškepti šį nuostabų tortą (ir ne būtinai šventėms, o tiesiog)!
Reikės:
Biskvitams:
- 7 kiaušinių;
- 175g cukraus;
- 30g kakavos miltelių;
- 150g miltų;
- 0,5 pakelio kepimo miltelių.
Kremui:
- 600ml riebios grietinėlės;
- 3 pakelių grietinėlės standiklio;
- 1 pakelio šokoladinių saldainių su mėtų įdaru (pvz. „After Eight“);
- šokoladinių pabarstukų.
Paruoškite torto biskvitus: iki putų ištrinkite kiaušinių trynius su cukrumi, po truputį suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir išmaišykite. Po to įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Gautą tešlą supilkite į riebalais išteptą apvalią kepimo formą ir kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Paruoškite kremą: atidėkite 6 saldainius torto puošimui, o likusius saldainius ,kartu su 2 šaukštais grietinėlės, ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Likusią grietinėlę sumaišykite su standikliu pagal nurodymus ant pakuotės, išplakite ir įmaišykite į vėsią saldainių masę.
Iškepusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į 3 dalis, gautus papločius pertepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Tortą aptepkite likusiu kremu. Atidėtus 6 saldainius supjaustykite trikampėliais ir papuoškite torto viršų. Torto šonus ir viršų papuoškite šokoladiniais pabarstukais.
0 komentarai (-ų)