Rabarbarų pyragas su morengu
Šios vasaros braškių kainos mane labai gąsdina, todėl, kad ir kaip norėtųsį, nėra galimybės netgi per dažnai džiaugtis pagrindiniu vasaros gardumynu. Tenka keliauti į pigių uogų paieškas arba pirkti labai prastos kokybės braškes už prieinamą kainą. Norisi neliūdėti ir išlaukti taip vadinamo „braškių bumo“, kada jų tikiuosi prisipirkti kibirais :D
Šiandienos receptui panaudojau jau paskutinius šaldytuve stovinčius rabarbarus. Nors morenginiai desertai man kelia asociacijas su didžiosiomis metų šventėmis žiemą, tačiau pagrindinis šio pyrago akcentas yra ne kas kitą, o braškės, kurios kepiniui suteikia ryškumo bei vasariško saldumo!
Reikės:
Tešlai:
- 500g rabarbų;
- 130g cukraus;
- 120g sviesto;
- 2 kiaušinių;
- 150g miltų;
- 50g migdolų;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- šaukštelio vanilinio cukraus;
- pagal skonį cinamono.
Morengui:
- 3 kiaušinių baltymų;
- 150g cukraus;
- 300g braškių.
Paruoškite tešlą: rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, gilesniame dubenyje sumaišykite su dviem šaukštais cukraus ir cinamonu. Palikite bent pusvalandžiui pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
Migdolus kelias apskrudinkite keptuvėje arba karštoje orkaitėje. Vėliau susmulkinkite.
Sviestą, likusį cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite. Po vieną įmuškite kiaušinius ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
Giliame dubenyje miltus sumaišykite su migdolais ir kepimo milteliais, pamažėle viską suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Apskritą formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą, ant viršaus suberkite nusausintus rabarbarus ir kepkite orkaitėje apie 25 min.
Šaldytuve gerai atvėsintus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, po truputėlį suberkite cukrų ir dar kartą viską išplakite. Morengą tolygiai paskirstykite ant rabarbarų, ant viršaus sudėkite pjaustytas braškes ir kepkite pyragą dar 20 min.
0 komentarai (-ų)