Pyragas su mėlynėmis ir apelsinų sultimis
Pirmadienis. Daug rašyti nesinori, o tik užbaigti sunkią darbo dieną žiūrint filmus arba skaitant knygą. Jausčiausi blogai, jei savaitės pradžioje neįkelčiau naujo recepto. Taigi, senoje fotografijų papkutėje kompiuteryje radau kelias vasaros pabaigoje darytas nuotraukas. Ir štai jos - mano dailaus mėlynių pyrago nuotraukos! Visada peržiūrint desertų nuotraukas kyla didelis noras sukurti savo fotografijų puslapį internete, kad ir kiti desertus galėtų valgyti akimis!
Tiesą pasakius, visai buvau pamiršusi įkelti šį receptą. Taip ir būna vasarą, kai, mano atveju, gamini išties labai daug ir lieki neapsisprendusi, kurį gi receptą kelti. Ir gana apmaudu, nes mėlynių rugsėjo pabaigoje nei su žiburiu neberasi ne tik miškuose (nors galėtų grybai užleisti mėlynėms vietą), bet ir parduotuvėse. Tačiau bet kada galima įsisaugoti šį receptą kitiems metams arba tam pačiam receptui naudojamas uogas pakeisti vaisiais.
Reikės:
Pagrindui:
- 100g sviesto;
- 120g miltų;
- 50g cukraus;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- šaukšto tarkuotos citrinos žievelės.
Įdarui:
- 400g mėlynių;
- šaukšto apelsino sulčių;
- 100g cukraus;
- 3 šaukštų miltų;
- šaukštelio cinamono.
Trupiniams:
- 60g miltų;
- 90g rudojo cukraus;
- 2 šaukštų sviesto.
Visus pagrindui skirtus ingredientus, išskyrus sviestą, sumaišyti. Tada sudėti gabalais pjaustytą sviestą ir išminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve apie 15 min.
Uogas sutrinkite ir sumaišykite su likusiais įdarui skirtais ingredientais.
Trupiniams skirtus ingredientus sumaišykite ir minkykite, kol išeis stambūs trupiniai.
Pyrago pagrindą sutarkuokite, dėkite į kepimo indą ir šiek tiek prispauskite. Paskui paskirstykite įdarą, ant viršaus užbarstykite trupinius ir kepkite apie 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekite supjausčius norimo dydžio gabalėliais.
0 komentarai (-ų)