Teikia „Blogger“.

Sviestinis slyvų pyragas

by - 08:40




Ruduo, rugsėjis, nauja pradžia, nauja savaitė. Jau ne kartą minėjau, kad ruduo man patinka, netgi labai. Iš dalies primena Naujuosius Metus, kadangi visi išsikelia sau naujus iššūkius, sukuria planus ir gyvenimas, po apsnudusios vasaros ir miego prie jūros ant šilto smėlio, vėl pradeda iš naujo virti. 

Kas dar pradėjo virti ir sukiotis namų virtuvėje? Aš. Asmeniškai, ruduo man - sriubų sezonas. Sriubos iš sezoninių daržovių, naminė duona ir nieko negali būti geriau žiūrint serialus. Nors iš kitos pusės, kepiniai iš sezoninių vaisių ir daržovių yra dar geriau! Pirmasis rudens gardumynas mano virtuvėje - slyvos. Saldžios ar rūgščios, jos puikiai tinka naudoti kepiniuose ar kituose desertuose. Šiandien klasikinis sviestinis pyragas su slyvomis, gardžiausias iškart išimtas iš orkaitės, šiltas su puodeliu arbatos!





Reikės:

  • 500g slyvų;
  • 2 obuolių;
  • 150g sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 150g migdolų;
  • 150g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • kiaušinio;
  • šaukštelio cinamono;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 4 šaukštų klevų sirupo.

Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, trumpai pakepinkite orkaitėje ir sumalkite.
Obuolius nulupkite, sutarkuokite tarka. Slyvas išdarinėkite, susmulkinkite, sumaišykite su obuoliais, cinamonu, vaniliniu cukrumi ir klevų sirupu.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, įmaišykite miltus ir maltus migdolus. 
Paruoštą dalį tešlos krėskite į stačiakampę kepimo formą, paskirstykite slyvų įdarą ir kauburėliais sukrėskite likusią tešlą ant viršaus. 
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 min., kol paviršius gražiai paruduos.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)