Teikia „Blogger“.

Pyragas su vyšniomis ir riešutais indeliuose

by - 01:16




Pirmiausia, nenoriu skųstis kasdieniu lietumi ir vėsokais rytais. Rudenėja, ir tai man labai patinka. Antra, kepimui laiko liko tik savaitgaliais. Juos ir bandau tinkamai bei smagiai praleisti, nors tenka ir dirbti... 

Pavarčiusi kelis kulinarinius žurnalus parduotuvėje labai nudžiugau, kad visuose puslapiuose puikuojasi šildantys, pilni prieskonių bei rudens gėrybių receptai. Nekantrauju visus juos išbandyti! Kad tik ruduo taip greitai nesibaigtų!

O šiandien aš dalinuosi vienu iš sezono pereinamųjų receptų. Taip jau pasisekė, kad mano virtuvėje dar galime rasti užsilikusių iš vasaros uogų, kurias arba galima išvirti į uogienę ar džemą, arba kurias galima sudėti į pyragą. Taigi, į pagalbą pasiėmiau soufflé indelius, kurie suteikia pyragėliams įdomumo, bei yra puikiai pritaikyti porcijuoti. Siūlau būtinai išmėginti, jei mėgstate trupininius arba vyšnių pyragus.





Reikės:

Pagrindui ir trupiniams:

  • 50g lazdynų riešutų;
  • 150g miltų;
  • 140g sviesto;
  • 50g miltelinio cukraus;
  • 50g avižinių dribsnių.
Įdarui:
  • 500g vyšnių;
  • 50g lazdynų riešutų;
  • 3 šaukštų aviečių uogienės;
  • 2 šaukštų rudojo cukraus.

Pagrindui ir trupiniams skirtus riešutus susmulkinkite, sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus avižinius dribsnius. Gautą mišinį sutrinkite, kad išeitų stambūs trupiniai. Tada suberkite dribsnius ir išmaišykite. Mažesnę tešlos dalį atidėkite trupiniams. Į likusią įpilkite 2-3 šaukštus vandens ir dar kartą išminkykite. Paskui suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 20 min. Tuomet tešlą iškočiokite, ja išklokite keramikinius kepimo indelius.
Įdarui skirtą aviečių uogienę sumaišykite su iškaulinėtomis vyšniomis. Tada suberkite smulkintus riešutus, rudąjį cukrų ir išmaišykite. Gautą įdarą tolygiai paskirstykite ant pyrago pagrindų. Galiausiai ant viršaus suberkite atidėtus tešlos trupinius ir kepkite apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant atvėsinkite. Galima valgyti ir su ledais. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)