Gardūs blynai su obuoliais
Dabar virtuvė tikrai kvepia rudeniu! O ypač, kai rytas prasideda puodeliu prieskoniais pagardintos kavos ir obuoliniais blynais.
Blynų receptas gana neįprastas, kadangi vietoje paprasto pieno buvo nurodyta pilti midgolų pieną. Tai - žymiai sveikesnis variantas, o riešutinis pienas skonio visiškai nepakeičia. Netgi sakyčiau atvirkščiai, migdolai dar labiau išryškina rudeniškų obuolių skonį. Kitą kartą bandysiu ir su kitokiu augaliniu pienu, ir eksperimentuosiu iš naujo, nes šis receptas tikrai vertas Jūsų dėmesio!
Reikės:
- 2 obuolių;
- 230g miltų;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- 2 kiaušinių;
- 300ml migdolų pieno;
- šaukštelio vanilės ekstrakto;
- sviesto kepimui.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius sumaišykite su pienu ir vanilės ekstraktu. Abi mases sumaišykite. Obuolius sutarkuokite, suberkite į gautą tešlą ir išmaišykite.
Blynus kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su cinamonu ir obuolių skiltelėmis.
0 komentarai (-ų)