Teikia „Blogger“.

Pyragėlis su migdolais

by - 23:56




Visada žavėjausi ta malonia restoranų atmosfera ir elegancija. Kruopščiai sudėti šaukštai ir šaukšteliai, peiliai ir šakutės. Malonus aptarnavimas ir profesionalumas visada nuteikia mane teigiamai.

Prašmatniuose restoranuose lankausi gana retai, tik ypatingomis progomis. Įėjus į restoraną mėgstu išgirsti ramią muziką. Ji nuteikia vakaro nuotaiką. Padavėjas palydi mus prie staliuko, paduoda meniu ir iš karto mano akys nukrypsta prie paserviruoto stalo. Dėmesį kreipiu į subtilius dalykus ir dekoracijas. Šie dalykai, mano manymu, turi būti paprasti, bet kartu ir stebinantys.

Atsivertusi meniu dažniausiai keliauju prie salotų (nors ir nemėgstu daugelio daržovių), nes ką gi daugiau gali valgyti vegetarai. Žinoma, būna dienų, kai norisi jūros gėrybių, bet salotos skamba ypač gaiviai ir pavalgiusi jų nesijaučiu persivalgiusi. Kad ir į kokį restoraną eičiau, visada pasilieku vietos desertas. Kas gi nenorėtų paragauti vyriausiojo šefo saldumynų. 

Užsisakau šokoladinį pyragą su migdolais. Ingredientų kokybę jaučiasi net pirmame kąsnyje. To ir gali tikėtis iš aukšto lygio - tik pačių šviežiausių ir kokybiškiausių ingredientų...

Net namuose užeina noras pagaminti nepaprastų desertų. Pasisėmusi idėjų ilgai planavau, ką iškepti. Sugalvojau, kad niekas daugiau neatskleidžia tos tikrosios restoranų dvasios kaip šokoladinis pyragas. Jo skonis iš tiesų yra labai įdomus tuo, kad pyragas yra ir saldus, ir kartus. Kartumą suteikia migdolų žievelės, o saldumą atneša riebus šokoladinis ganašas.





Reikės:
  • 4 kiaušinių;
  • 150g miltų;
  • 200g sviesto;
  • 150g miltelinio cukraus;
  • stiklinės maltų migdolų;
  • 200g juodojo šokolado;
  • 60ml brendžio.
Glaistui:
  • 200g juodojo šokolado;
  • 250ml riebios grietinėlės.

Sviestą sudėkite į dubenį, suberkite miltelinį cukrų ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
Po vieną įmuškite kiaušinius.
Kai masė taps vientisa, suberkite persijotus miltus, maltus migdolus, gerai išmaišykite.
Šokoladą ištirpinkite, su brendžiu supilkite į tešlą ir išmaišykite. Paruoštą masę pilkite į kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius sukietės.

Glaistui sulaužykite šokoladą mažais gabaliukais, sumeskite į indą.
Puode užvirinkite grietinėlę, užpilkite ant šokolado ir maišykite, kol šokoladas ištirps, o mišinys taps vientisas.
Kai glaistas sutirštės, aptepkite juo pyrago viršų ir gerai atšaldykite šaldytuve.
Tiekite supjaustytą gabalėliais su braškės pusele ar mėtos lapeliu.


You May Also Like

5 komentarai (-ų)