Teikia „Blogger“.

Sviestiniai sausainiai

by - 00:22




Širdį jau džiugina Kalėdinės eglutės parduotuvių vitrinose, papuošimai mieste, šventinės reklamos, filmai... Jau kvepia Kalėdomis!

Kiekviename įraše stengsiuosi Jus informuoti, kaip man sekasi su dovanomis, su idėjomis ir virtuve. Labai norėčiau bendrauti su savaisiais skaitytojais, dalintis patirtimi ir smagia nuotaika! Juk artėja stebuklų metas, ir aš esu geros nuotaikos "nešėja"!

Be to nuo lapkričio pabaigos iki pat Naujųjų metų būsiu labai užsiėmusi dovanų pirkimu ir pasiruošimu, bet tai nereiškia, kad išvis nerašysiu. Atvirkščiai - iki pat didžiųjų metų švenčių dalinsiuos šiltais ir gardžiais desertų repectais. Esu susiplanavusi begalę receptų, kuriuos būtinai turiu išbandyti: nuo mandarinų iki šiltų gėrimų. Tai pat būtų labai smagu, jei pasidalintumėte savomis nuotraukomis Instagram pažymėjusios mane @hardpliers

Na o dabar, pradedant mūsų Kalėdinio bumo įrašus, pristatau tikriausiai daug prisiminimų sukeliančius sviestinius sausainius. Jie yra labai lengvai pagaminami, nes galbūt kaip ir aš, Jūs kepdavote šiuos sausainius su mama vaikystėje. O namai kaip pakvipdavo, net ir skaniai kvepia ištraukus iš orkaitės. Iškepusius sausainius mėgstu sudėti į pintines ar dėžutes, suvynioti į šventines servietėles. O vėliau, žiūriu Kalėdinius filmus ir kramsnoju sausainukus prie pieno puodelio!








Reikės:

  • 250g miltų;
  • 150g sviesto;
  • 100g miltelinio cukraus;
  • didesnio kiaušinio;
  • šaukštelio nutarkuotų citrinų žievelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • pagal skonį vanilinio cukraus.

Miltus, miltelinį ir vanilinį cukrų persijokite ant didelės lentos, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles.
Iš birių produktų suformuokite kauburėlį, į jame padarytą duobutę įmuškite kiaušinį, aplinkui išdėliokite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą.
Viską kapokite peiliu iki trupinių. Rankomis suminkykite kietą tešlą.
Iš tešlos suformuokite rutulį, jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite nestorą tešlą. Iš jos norimos formos puodeliu ar formele išspauskite sausainius. Juos išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol pagels.
Tiekite atvėsinus.


Skaniausia su pienu!



You May Also Like

0 komentarai (-ų)