Keksiukai su sutirštintu pienu
Virtuvė man - kaip žaidimų aikštelė. Vaikai joje žaidžia juokiasi, verkia, pykstasi, tyrinėja. Aš taip pat: šypsausi, fotografuoju gražiai "išėjusius" desertus ir kepinius, verkiu, kaip neina išminkyti tešlos, pykstu, kai pyragas neiškyla ir kai jo skonis yra keistokas, mėgstu pritaikyti ir tobulinti receptus.
Prieš pradėdama kepti ir gaminti, nusipirkau tikrai daug visokiausių formų, formelių, krepšelių. Tiesiog parduotuvėse yra daug gražių įrankių ir dekoracijų kepiniams, kad net sunku atsispirti. Kaip ir visi pradedantieji, pradėjau nuo lengvučių keksiukų. Juos gaminti iš tikrųjų nebuvo ir yra labai nesunku ir smagu, net kartais ištobulintuose receptuose galima matyti, kiek darbo ir pastangų į juos įdėta. O pats skaniausias ir didingiausias yra pirmasis kąsnis, kai atsikandi savojo šedevro ir sakai: "Oho, aš pati jį pasigaminau!".
Tad linkiu nepabijoti virtuvės ir jos stebuklų, bandyti naujus dalykus, technikas ir patekti į kitų širdis per desertus!
Reikės:
- 200g sviesto;
- 100g miltelinio cukraus;
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
- 250g sutirštinto pieno su cukrumi;
- 200g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 3 kiaušinių;
- 1 nutarkuotos citrinos žievelės (nebūtinai);
- 1 banano (arba kito mėgstamo vaisiaus).
Kambario temperatūros sviestą su milteliniu cukrumi išsukite iki vientisos masės. Suberkite vanilinį cukrų, supilkite sutirštintą pieną ir vėl gerai išsukite. Kitame inde miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pusę įmaišykite į sviesto bei cukraus masę. Įmuškite kiaušinius, suberkite likusius miltus ir gerai išsukite. Įtarkuokite citrinos žievelę.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Keksiukų formą išklokite keksiukų popierėliais. Dėkite po šauštą tešlos, įdėkite griežinėlį banano (ar kito vaisiaus), ant viršaus krėskite dar šaukštą tešlos. Kepkite apie 25 min. Iškepusius pabarstykite milteliniu cukrumi. Skanaus!
0 komentarai (-ų)