Teikia „Blogger“.

Braškių uogienė su cinamonu

by - 01:09




Prieš kelerius metus buvau labai didelė uogienių bei džemų virimo intuziastė, jei taip mane galima pavadinti. Tik gavus šviežių uogų iškart puldavau prie puodų ir prigalvodavau skirtingų uogienių variantų ateinantiems šaltiems orams. Vienos su muskatu, kitos - su gvazdikėliais ir taip tęsdavosi visas kūrybinis procesas! 

Uogienių virimas, tiesą pasakius, nėra labai sunkus ir ilgas procesas, kaip daugelis mąsto. Mano manymu, tai fantazijos reikalaujantis procesas. Naminiai gaminiai žymiai skanesni už parduotuvėje parduodamus. Taigi, prigalvojus paprastų bei įdomesnių uogienių variantų lengvai įmanoma nustebinti kiekvieną Jūsų namų svečią. 
Ne mažiau linksmesnis užsiėmimas yra stiklainių ieškojimas parduotuvėse. Šią vasarą labai nustebino gan didelė jų pasiūla lentynose. Tad, kol neišpirko pačių gražiausių indelių ir skaniausių uogų aplink, raginu pabandyti išsivirti uogienių! 

Šiandien dalinuosi savo mėgstamiausios naminės uogienės receptu - braškių uogienė su cinamonu. Kvapu ir skoniu primenanti pusryčius vaikystėje, tai lengvai bei greitai pagaminama uogienė, kuri taps Jūsų mėgstamiausia!




Reikės:

  • 1kg braškių;
  • 850g cukraus;
  • šaukštelio cinamono.

Braškes nuplaukite nuskabykite kotelius, didesnes perpjaukite pusiau. Uogas sudėkite į puodą, užberkite 500g cukraus. Nuolat maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Suberkite likusį kiekį cukraus, cinamoną ir gerai išmaišykite. Virkite dar apie 2 minutes. Sukrėskite į stiklainius ir užsukite. 

SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)