Teikia „Blogger“.

Keksas su avietėmis

by - 08:03





Sulaukėme paskutinio vasaros mėnesio. Rugpjūtis, kuris visada priverčia pasijausti dviprasmiškai. Man, šeimos ir jaukių vakarų namuose žmogui, artėjantis ruduo visada yra labai laukiamas, o ypač rūke paskendę rytai, reikalaujantys šiltos skaros ir rudo palto. Tačiau vasara yra tas metų laikas, kai laikas lyg sustoja vietoje ir kiekviena diena atneša skirtingų naujovių bei džiaugsmo. 

Šio džiaugsmo liko vos varganas mėnuo. Šią vasarą išbandžiau begalę receptų, kurių pasisekimu labai džiaugiuosi, o ir nuotraukos, ir receptai yra saugomi kompiuteryje, todėl stengsiuos visus juos įkelti iki pat rugsėjo pabaigos. O jei gamta bus dosnesnė ir rudenį, taip ir toliau gaminsiu su gardžiomis uogomis ir vasaros vaisiais!

Šiandienos receptas labai įspūdingai atrodantis keksas su avietėmis. Gana greitas šis gėris buvo sunaikintas visų aplinkinių klientų (priminsiu, kad dirbu šeimos kavinėje, ir mano kepiniai nuolat keliauja ant atsitiktinių stalų). Atrodo tikrai vasariškai, o saldus bei rūgštus skoniai tiesiog nenustoja šokti burnoje! 





Reikės:

Tešlai:
  • 300g miltų;
  • 200g aviečių;
  • 150g cukraus;
  • 125g sviesto;
  • citrinos;
  • 2 kiaušinių;
  • 120g natūralaus jogurto;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • pusės šaukštelio vanilinio cukraus.
Glajui:
  • 100g cukraus pudros;
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • aviečių (papuošti).

Paruoškite tešlą: citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, sultis išspauskite į nedidelį dubenėlį.
Du šaukštus miltų atidėkite. Likusius miltus su kepimo milteliais persijokite. Kitame inde sviestą išsukite su cukrumi, suberkite citrinos žieveles ir vanilinį cukrų. Po vieną maišydama įmuškite kiaušinius. Į masę suberkite miltus ir supilkite jogurtą. Viską gerai išmaišykite. Avietes apiberkite atidėtais miltais ir lengvai pakratykite. 
Duonos/kekso skardą išklokite kepimo popieriumi. Pusę tešlos pilkite į kepimo formą ir sudėkite miltais apvoliotas avietes, po to supilkite likusią tešlą. Kepkite apie 65 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį keksą subadykite šakute ir apšlakstykite citrinos sultimis. 
Paruoškite glajų: cukraus pudrą su citrinos sultimis maišykite tol, kol gausite vientisą, bet ne per skystą ir ne per tirštą masę. Glajų supilkite ant kekso viršaus, papuoškite šviežiomis avietėmis. Patiekite atvėsinus. 


You May Also Like

0 komentarai (-ų)