Teikia „Blogger“.

Mėlynių ir imbierų putėsiai

by - 12:29



Pamaniau, kad laisvai galėčiau būti tinklaraštininkė. Rašymas jau nuo pat vaikystės man labai arti širdies, tačiau ne visada randu temų, kurios būtų įdomios kitiems ar bent svarbios šiuolaikinei visuomenei. Rašau viską iš galvos ir viską, ką sugalvoju tuo momentu, kai rašau. Kaip ir dabar: mėgaujuosi saulės spinduliais, klausausi muzikos, į priekį papildau savo tinklaraštį.

Nors sėkėjų skaičius šiame tinklaraštyje yra gana mažas, o peržiūros yra palaipsniui kylančios aukštyn, neatsisakyčiau galimybės tai daryti už pinigus ir sudalyvauti keliuose renginiuose, jei kas pakviestų. Kaip visada sakau „Čia toks lengvas, pamąstymui, kol dar nepradėjau studijų universitete.“ 

Šiendienos receptas toms pat lengvas bei vasariškas, kaip ir mano mintys šią šiltą rugpjūčio dieną. Mėlynių ir imbierų putėsiai - gal ir skamba kiek įmantriai bei prabangiai, tačiau tai dar vienas labai lengvai paruošiamas bei sielai atgaivą suteikiantis desertas. Labai išvaizdžiai atrodo stiklainėliuose, skirtuose patiekti desertus!




Reikės:

  • 200g mėlynių;
  • 300g riebios grietinės;
  • 200ml plakamosios grietinėlės;
  • šaukšto želatinos;
  • 3 šaukštų miltelinio cukraus;
  • pusės šaukštelio imbiero miltelių;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • mėtų lapelių (papuošti).

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu (kiekis nurodytas ant želatinos įpakavimo) ir palikite išbrinkti. 
Mėlynes sutrinkite, keletą palikite papuošti. Tada su grietine sukrėskite į plakimo indą, suberkite miltelinį cukrų, imbiero miltelius ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Palengva įplakite ištirpintą želatiną.
Atskirai su šlakeliu citrinos sulčių išplakite grietinėlę iki standžių putų. Galiausiai, išplaktą grietinėlę šaukštu įmaišykite į mėlynių bei grietinės masę. Putėsius sukrėskite į desertinius stiklainėlius arba indelius ir padėkite į šaldytuvą sustingti. 
Tiekite papuošusi šviežiomis mėlynėmis ir mėtų lapeliais. 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)