Teikia „Blogger“.

Pyragas su slyvomis, mėlynėmis ir vyno kremu

by - 23:37




Mano manymu, vasaros pabaigoje bei visą rudenį dera patys skaniausi vaisiai ir daržovės. Negaliu apsakyti, kaip laukiu visokiausių moliūgų ir tiesiai iš kaimo atvežtų obuolių. Na, o slyvos visada primins, kad pati vasara jau eina į pabaigą. Kad ir kaip būtų liūdna paleisti visą vėjavaikiškumą bei linksmas akimirkas bei vakarus prie jūros, tačiau reikia nepamiršti, kad darbingumas žmogų puošia, kaip ir spalvoti lapai puošia gatves saulėta rudens dieną. Taigi, visiškai nereikia bijoti pasibaigiančios vasaros ir mėgautis mažais dalykais, pavyzdžiui: kokios skanios slyvos stovi ant stalo ir kaip puikiai jos tiks šiam pyragui! 

Šiandienos pyragas gana išskirtinis, gal net galbūt sakyčiau, kad pats pavadinimas labiau išskirtinis už patį pyragą, kadangi kaip ir visad, jis labai lengvai pagaminamas! Labai gaivus bei saldus ir puikiai tinka vasaros uždarymui!







Reikės:


Tešlai ir viršutiniam sluoksniui:


  • pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1,5 šaukšto miltų;
  • 3 šaukštų cukraus pudros;
  • 200g mėlynių;
  • 10 slyvų;
  • 4 šaukštų slyvų arba kito džemo.
Kremui:
  • 4 kiaušinių trynių;
  • 100g cukraus;
  • 120ml balto desertinio vyno;
  • 2 šaukštų krakmolo.

Atšildykite sluoksniuotą tešlą, ją iškočiokite ir dėkite į kepimo popieriumi patiestą skardą. Miltus sumaišykite su cukraus pudra ir pabarstykite tešlos paviršių. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus.
Paruoškite kremą: kiaušinių trynius suplakite su cukrumi iki purios bei šviesios masės. Berkite krakmolą ir dar kartą išplakite. Galiausiai, įpilkite baltą vyną ir išmaišykite.
Kremą paskirtykite ant sluoksniuotos tešlos. Slyvas, atpjautas pjūviu į viršų, dėkite ant kremo, tarpelius pabarstykite mėlynėmis. Pyragą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. arba iki kol gražiai paruduos pyrago pagrindas. 
Džemą sumaišykite su 2 šaukštais vandens, užvirinkite ir aptepkite pyrago paviršių. 



You May Also Like

0 komentarai (-ų)