Teikia „Blogger“.

Vasaros uogų tortas

by - 02:22




Kad ir kaip būtų keista, šiandien sulaukiau ir savo gimtadienio! Pripažinsiu, kad niekad nemėgau švęsti būtent šios šventės - daug labiau patinka prisidėti prie kitų gimtadienių organizavimo ir, žinoma, torto kepimo. Mano gimtadienis visad simbolizavo vasaros pabaigą, kuri niekam niekados nepatikdavo. Iš prisiminimų dėžutės galiu pasidalinti gana juokingais prisiminimais: pradinėse klasėse, kol visi klasiokai švęsdavo gimtadienius mokykloje ir per pamokas dalindavo savo gimtadienio tortą bei būdavo kilnojami sėdint ant kėdutės, aš niekad negalėdavau patirti būtent tokio gimtadienio džiaugsmo. Šiomis dienomis nesistengiu ir net nenoriu sureikšminti savojo gimtadienio, todėl šią vienintelę dieną per metus stengiuos susikoncentruoti į tokius dalykus, kurie iš tiesų mane pradžiuginair leidžia mėgautis visiška laisve!

Šis vasarinis tortas - puiki bei labai lengvai paruošiama staigmena visiems Jūsų draugams bei artimiesiems, gimusiems vasarą. Kitaip sakant, vasaros vaikų tortas! Siūlau naudoti daug skirtingų rūšių visokiausių uogų, kadangi tortas iš tolo mirgės gražiausiomis savo spalvomis ir patrauks kiekvieno dėmesį. Skoniu labai primenantis jogurtinį tortą iš parduotuvės, tačiau žymiai skanesnis ir išraiškingesnis, ypač gaminant su meile!






Reikės:

Torto pagrindui:

  • 100g sviesto;
  • 80g cukraus;
  • kiaušinio;
  • 200g miltų;
  • žiupsnelio druskos.
Įdarui:
  • 2-3 stiklinių uogų (mėlynių, aviečių, braškių, trešnių, žemuogių);
  • 250g maskarponės sūrio;
  • 400ml riebios grietinėlės;
  • 400ml jogurto su uogomis;
  • 20g želatinos;
  • 150g cukraus.

Paruoškite torto pagrindą: sviestą su cukrumi, druska ir miltais sukapokite peiliu iki trupinių. Įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą. Apvalią kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi. Ant kepimo popieriaus dėkite iškočiotą tešlą, kad kepimo formoje ji užklotų dugną ir suformuotų kraštelius. Pagrindą subadykite šakute, užklokite folija, kad kepdami krašteliai neatsilenktų. Dėkite į iki 180 temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min. Paskui nudenkite foliją ir kepkite dar apie 10 min. Atvėsinkite.
Paruoškite įdarą: grietinėlę bei cukrų išplakite iki standumo, vėliau įmaišykite maskarponę ir jogurtą. Želatiną ištirpdykite pusėje stiklinės verdančio vandens, atvėsinkite ir supilkite į maskarponės masę. Galiausiai įmaišykite 2 stiklines nuplautų uogų, palikdama 1 stiklinę torto viršaus papuošimui. Gerai išmaišykite ir suverskite ant torto pagrindo. Ant torto viršaus išdėliokite likusias uogas. Tortą padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 

SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)