Teikia „Blogger“.

Kokosinis keksas su šokoladu

by - 04:08




Artėjant rudeniui, pradėjau kaupti bei Pinterest svetainėje saugoti rudeninius receptus. Internete galima rasti tiek daug gražių tortų bei desertų rudeniui. Labiausiai rudenį primenantys ir sušildantys receptai man yra paprasti sviestiniai keksai ir pyragai, visada primenantys mamos kepinius, kuriuos iki paskutinio trupinėlio valgydavau po mokyklos grįžus namo. 

Kokosai ir šokoladas visad puikiai dera tarpusavyje! Šiandien dalinuosi nuostabiu pyrago receptu. Skaniausiai jis tinka ypač prie puodelio kavos su pienu, žvarbią rudens popietę.





Reikės:

  • 100g kokosų drožlių;
  • 50g juodojo šokolado;
  • 3 kiaušinių;
  • 200g cukraus;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 150g sviesto;
  • 170g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada supilkite lydytą sviestą ir išmaišykite. Paskui suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tuomet sudėkite tarkuotą šokoladą ir 50g kokosų drožlių. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į kepimo formą. Ant viršaus užbarstykite likusias kokosų drožles. Kepkite apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie 30 min., kol gražiai apskrus. 



You May Also Like

0 komentarai (-ų)